dimarts, 9 de desembre de 2008

Truites de riu en escavetx

(Ho sentim, no tenim foto)

Ingredients per a quatre persones:
4 truites de riu. Tot depèn del tamany de les truites.
2 pastanagues
1 porro
1 ceba
3 dents d’all
2dl brou
1dl vinagre blanc
2dl vi blanc
2dl oli d'oliva verge
1 branqueta de farigola
1 fulla llorer Sal, pebre en grà i farina per enfarinar les truites. 

Preparació:
1 netejar les truites i salar-les per dins i també per fora, passar-les per farina i daurar-les en una paella amb oli, i desprès deixar escórrer.
2 Colar l’oli i recuperar una mica, tallar la ceba, els porros i la pastanaga en rodanxetes i saltejar junt amb els alls. L’oli no ha d’estar massa calent.
3 Cobrir tot amb el vinagre, el vi, el brou i l’oli i deixar coure a foc lent durant uns 10 minuts.
4 Incorporar les herbes aromàtiques als grans de pebre, incorporar les truites i deixar bullir tot plegat durant 10 minuts més. Deixar refredar a temperatura ambient. Calent també és bó.