dimarts, 27 de gener del 2009

Escudella Barrejada

Ingredients:
¼ de gallina
1 orella de porc
1 tall de vedella (conill)
1 òs de pernil
1 culleradeta de sagí (optatiu)
250 g de carn picada per la pilota (1 all, julivert, 1 ou, 1 llesca de pa)
1 botifarra negre
100 g de cansalada viada curada
Herbes
2 pastanagues
1 xirivia
1 nap
1 porro
1 tronc d’api
100 g de patata
250 g de col
150 g de cigrons cuits
150 g de mongetes cuites
Arròs i fideus
Preparació:
Afegim 4 litres d’aigua en una olla gran, i ho posem al foc. Quan bulli, tirarem el 1/4 gallina, el tall de la vedella, l’orella de porc, l’òs de pernil, la cansalada i el segí pastat amb farina, formant-ne una boleta. Ho deixarem bullint ½ hora. Mentrestant, tallem la verdura a daus i ho afegim a l'olla. Deixem coure-ho 1 hora més. Preparem la pilota amb la carn picada, l’all trinxat, el julivert, l’ou i per lligar-ho hi afegim una llesca de pa remullat amb llet, i ben escorregut. És formarà una pilota (també és poden fer mandonguilles) i ho tirem junt amb la patata tallada a quadrets i la col a "julienne". I ho deixem coure ½ hora més. Per últim hi tirarem els cigrons, les mongetes i la botifarra negre i ho deixem bullir durant 10 minuts més. I finalment, abans de posar-hi la pasta i l’arròs, treurem la carn i ho esmicolarem a troços. Hi tirem la pasta i l’arros, i ho deixem coure durant 15 minuts més.