dimarts, 20 de gener del 2009

Un dia a la boqueria


Hola amics i amigues, el divendres passat l’Inge, la Dolors i la Marta vem anar a la Boqueria. Recomano als que visqueu a Barcelona i rodalies, que per poc que podeu, feu un petit esforç i aneu si més no, una vegada a la vostra vida. És un cúmul de sensacions molt especials... l’ambient, la gran oferta de productes i els preus, que si saps buscar, són els millors de qualsevol altre mercat de la ciutat. Si alguna vegada no esteu massa inspirats a l’hora de triar el menú (cosa que ens passa tot sovint a les i els que hem de cuinar cada dia) aneu a la Boqueria, un cop allà les idees se t’acumulen i sortireu amb el carro de la compra a rebossar.


Pels que no han anat mai, us aconsello que abans de comprar res, feu una volta pel mercat, per conèixer les parades i les diferents ofertes. Desconfieu dels preus massa baixos, i de les parades de fruita on tenen els productes col·locats de tal manera què no pots veure el què hi ha al darrera, normalment posen les peces de fruita més vistoses a la part del davant i la resta al darrera, d’aquesta manera t’endossen el què volen. A les peixateries sobretot fixeu-vos en els ulls dels peixos, no han d'estar enfonsats i han de ser brillants, la carn tersa i les agalles vermelles.

Bé, desprès d’aquestes recomanacions tornem a la nostra compra. La nostra idea inicial era comprar uns calamarsets per fer mongetes del ganxet amb calamarsets, però vam cometre “l’error” de passar pel davant de la parada de la Genara, la reina de marisc! i ens vam quedar “enganxades”. Tenia la parada plena de escamarlans i llamàntols què no paraven de bellugar, gambes de Palamós i tot tipus de cloïsses a uns preus d’allò més temptadors. Tant temptadors que vem decidir canviar el menú. Això és l’encant de la Boqueria. Vem “mig embogir” i vem comprar 1 kg de gambes de Palamós, musclos, cloïsses i llagostins.

Amb part de les gambes (les que sobrin les guardarem congelades per un altre dia), dels musclos i les cloïsses farem uns “Spaghetti allo Scoglio”, plat tipic de Nàpols i Sicília. Als que no hi hagin estat, els hi recomano. Dos viatges barats i preciosos. Jo vaig quedar realment enamorada de tots dos llocs...tant, que quan pugui hi tornaré!
Amb els llagostins, la Dolors ens ha proposat fer uns llagostins crus en un llit de guacamole. “Nyam,nyam”! només de pensar-ho, s’em fa la boca aigua!! Marta

1 comentari:

Pariserus ha dit...

Hola Marta, m'agradat molt aquest relat de la Boqueria...ben escrit, concís i entranyable. La veritat és que mai m'hi he passejat com cal, i ara, desprès de llegir aquest relat, i vull tornar-hi! però amb calma, per disfrutar-ho...