dilluns, 1 de juny del 2009

Experiència culinaria a la Xina

Ha passat un mes des de que ens vem acomiadar de tots vosaltres. Durant aquest temps l'Inge, l'Eduard i jo hem estat a la Xina visitant uns familiars que fa temps que viuen allà. Un és en Marc i l'altre en Koni i la seva família. En Marc és el fill gran de l'Inge i en Koni és el seu germà. En Marc viu des de fa 12 anys a la Xina i treballa per la cadena Hilton, i després de haver recorregut diferents ciutats xineses, en aquest moments està vivint a Hefei. En Koni, viu des de fa molt temps amb la seva familia xinesa a Hong Kong, on hi té una fàbrica d'embotits típics bavaresos.
Ha estat un viatge molt interessant en tots els aspectes. Hem quedat realment impressionats per tot el que hem vist i menjat durant tots aquest dies. Crec que la Xina deu ser en aquest moments, el pais més dinàmic del món. La seva capacitat de canvi és extraordinària, i a la velocitat en que ho fa, produeix autèntic vertígen.
Evidentment qué una de les coses en que més ens vem fixar l'Inge i jo va ser en a la seva cultura culinària i s'ha de dir que ens va entusiasmar, tant per la seva varietat com per la forma de cuinar els aliments, la forma de servir-los i les seves presentacions. Jo definiria la cuina xinesa en termes generals de molt sana. Mengen molt variat, verdures cuites al dente, molt de tofu, peix, carn, "dumplings" (una mena de tortellini fets amb pasta d'arròs, farcits de carn, verdures o peix, i cuinats al vapor en les ja conegudes capsetes de bambú), fruites tropicals, etc...
A continuació penjarem unes quantes fotos dels diferents plats que vem tenir el privilegi de tastar.
Abans de les fotos un parell de comentaris més. Com ja haureu observat, hem canviat els colors de la pàgina. Espero que aquest nou format us sigui més cómode a l'hora de llegir-ho. Per qualsevol altre problema només cal que ens ho comuniqueu i ho intentarem resoldre el més aviat possible.
Desde el passat dimarts dia 2 de juny hem reprès les nostres jornades gastronòmiques. La Dolors ja ens estava esperant amb impaciència i l'Inge i jo també ja teniem ganes de tornar a la nostra rutina dels dimarts. La veritat és que ens ho passem molt bé.
Ara, gaudiu d'una bona estona amb les fotos dels plats xinesos.

1 comentari:

Pariserus ha dit...

Molt interessants aquests escrits del vostre viatge a la Xina. I benvingudes de nou! ja trobava a faltar els nostres dinars dels dimarts...per cert, avui és dimarts!:)