dilluns, 1 de juny del 2009

Sopar a Beijing

Aquest plats que os presentem ara, els vam menjar en un restaurant de Beijing. Era un restaurant molt modern amb una decoració minimalista molt aconseguida. Les parets recordaven les parets de l'estació nova de Liceu a Barcelona. L'ambient era molt agradable i el servei exquisit.
Ja veureu que la presentació dels plats us semblarà desendresada peró a la Xina no tenen un ordre establert a l'hora de servir els plats tal i com ho tenim entès aqui. Normalment en funció dels comensals es demana un número determinat de plats freds, un número determinat de plats calents i un postre. Per exemple, nosaltres que erem normalment un grup de 7 persones, demanavem 4 plats freds i 8 de calents per a tots set, i al final els postres. Les taules acostumen a ser rodones amb una roda al mig on hi van colocant els plats al damunt i cadascú va picant amb els bastonets mentre la roda va girant. A taula no falten mai les salses de soja, agra-dolça i vinagre per anar sucant el menjar. També hi ha la possibilitat de poder servir-te petites quantitats des diferents menjars en un platet que tens al davant. El menjar pot anar acompanyat per cervesa xinesa (Xintao) o vi. Tot i axí sempre tens una tassa on et van servint tè calent, normalment de jasmí.
El ooulong tè també és molt habitual en els àpats, diuen que tant l'un com l'altre són molt digestius. Us els recomano, els tenen en el supers xinesos. El més ben sortit a Barcelona és un que està al carrer Balmes 6

Peix agra-dolç. Una autèntica delícia.

Verdures típiques xineses (Pak Choi) Es menja pràcticament en tots els àpats acompanyant els plats principals.

Plata de verdures variades per acompanyar l'Ànec lacat.

l' Ànec lacat. Aquí el veieu sencer, però desprès li treuen els òssos i el tallen a trossets petits.

Aixó és com un pa d'àngel fet amb farina d'àrrós per embolicar l'ànec lacat juntament amb les verduretes.

Aquest és el resultat final.

Aixó no recordo ara que era. Ho sento.

Arrós tres delicies.

Aixó són els postres. Són molt peculiars, estàn fets de soja. Són lleugers i poc dolços.