dimarts, 16 de juny de 2009

Musclos a la salsa de Flandes


Ingredients:
1 kg de musclos
1 ceba
1 tronquet d'àpit
1 pastanaga
julivert
cibolet
3 rovells d'ou
1 cullerada de mantega
1 got petit de cervesa
sal i pebre
Preparació:
Obrir els musclos al vapor en una cassola tapada durant uns 5 minuts. Escorre'ls i reservar 3 cullerades del líquid de la cocció. Per la salsa: Tallar l'apit a quadrets petits retirant-li els filaments, tallar la pastanaga i la ceba del mateix tamany que l'àpit. Saltejar les verdures amb la mantega a foc lent durant uns 10 minuts i salpebrar-ho. Batre els rovells d'ou fins que augmentin de volum, posar-ho al bany maria, i sense deixar de batre, afegir-hi la cervesa i 3 cullerades del suc obtingut de coure els musclos, fins que quedi una salsa escumosa. Repartir les verduretes i un musclo a cada cullereta, cobrir-ho amb la salsa i decorar-ho amb el julivert i el cibolet.