dimarts, 9 de juny del 2009

Roger sense espines amb porro i olives



Ingredients:
4 Rogers de ració d’uns
200 gr.
1 porro
1 carbassó petit
100 gr. d’olives negres
Herbes fresques (julivert cerfull etc.)
50 ml oli d’oli
4 talls finíssims de cansalada viada de porc ibèric
sal,
pebre,
oli d’oliva
vi blanc
Preparació:
Demaneu a la peixateria que us treguin les espines dels Rogers, procurant mantenir els 2 filets units per la cua. A casa deixeu els peixets ben nets i pulits d’escates i retireu el cordó d’espinetes que hi ha al centre, acabant de treure-li, si en queda alguna, amb una pinça. Per el farcit: Salteu el porro a la paella, tallat fi amb una mica d’oli, talleu el carbassó, sense pelar, a daus petits, afegir-hi 4 olives a troçets, salteu-lo junt amb el porro, salpebrar i condimentar amb les herbes fresques. Saleu els Rogers per la part de la carn i repartiu el saltejat per sobre. Monteu els 2 filets com si fossin un entrepà amb les verdures al mig i lligeu el peix amb l’ajuda de 2 làmines fines de cansalada viada. Poseu els peixos farcits en una safata de forn, amb paper d’alumini a la superfície, per evitar que s’enganxi. Amaniu-los amb una mica d’oli i el vi blanc. Poseu-los al forn calent uns 5 minuts a 200 graus. Presentació: Tritureu la resta de les olives negres amb l’oli d’oliva fins aconseguir un puré fi i pinzelleu les bases dels plats dibuixant una rodona, i a sobre poseu-hi el Roger acabat de sortir del forn.