dimarts, 29 de setembre del 2009

Llenties amb sípia, pebrot verd i botifarra

Ingredients:
1 sípia fresca (aprox. 400 gr)
1 ceba rallada
50 ml de xeres
400 gr de llenties pardines
50 gr de pebrots verds (preferentment del padró)
80 gr de botifarra negre
sal i pebre negre
oli d’oliva

Preparació:
Netejar la sípia a daus petits, reservant-ne la salsa. Sofregir la ceba amb 2 cullerades d’oli junt amb la sípia i deixar-ho coure durant uns 10 minuts, fins que quedi rosset. Afegirhi el vi i deixar-ho coure 1 minut més. Tirar les llenties (sense remullar-les), cobrir-les amb aigua freda i quan arrenqui el bull abaixar el foc, posar la sal, i coure-ho a foc lent uns 30 minuts.
Tallar els pebrots a tires i saltejar-los amb oli, tallar la botifarra a daus i reservar.
Fregir la salsa de la sípia amb una mica d’oli, i si s’enganxa, afegir 2 cullerades d’aigua, deixar-ho coure 1 minut, passar-la per un colador fi i reservar-ho.
Quan les llenties estiguin cuites, afegir-hi el pebrot, la botifarra i la salsa, deixan-t'ho coure 1 minut més i servir.