dijous, 21 de gener de 2010

Tallarines amb carxofes i cloïsses

Ingredients:
350 g de tallerines
1 kg de cloïsses
2 carxofes
1 gra d’all
100 ml de vi blanc
1 taronja
1 branqueta de julivert
oli d’oliva,
sal i pebre
Preparació:
Posar les cloïsses en remull amb 2 cullerades de sal durant 1 hora.
Netejar la taronja i ratllar la pell.
Exprimir la taronja, pelar l’all i picar-ho, netejar les carxofes i tallar-les a grills finets. Obrir les cloïsses al vapor, afegir-hi el vi blanc i coure-les 1 minut. Escalfar 3 cullerades d’oli en una paella i daurar les carxofes durant 5 minuts, afegir l’all, salpebrar i coure-les 1 minut més.
Afegir-hi el suc de taronja i la pell ratllada i deixar reduir uns minuts a foc viu.
Afegir-hi les cloïsses i el líquid de la cocció filtrat.
Coure-ho tot junt a foc viu durant 2 minuts més.
Coure les tellerines al dente , escorre-les i barrejar-les amb la resta dels ingredients. Espolvorejar amb el julivert picat.