dimarts, 2 de febrer de 2010

Crumble de poma


-->Ingredients: 250 g de pa de motlle sense crosta
3 cullerades de sucre 100 g de nous
200 g de mantega
50g d'ametlles laminades
6 o 7 pomes Golden
Preparació:

Triturar el pa de motlle sense que quedi pols. Clarificar la mantega al microones 3 minuts a 500 kw de potència. En un bol barrejar el pa, la mantega, el sucre i les nous. Ha de ser una massa solta, no compacte.
Pelar les pomes i tallar-les a lamines fines. En una plata de forn untada de mantega i enfarinada, posar les pomes que cobreixin tot el fons de la plata. A continuació distribuir per sobre la barreja de pa que s’havia preparat abans. Coure-ho al forn a 180 graus uns 40 – 60 minuts. A meitat de cocció posar-hi les ametlles laminades i acabar de coure fins que la capa superior estigui daurada. Servir-ho amb la crema anglesa.

Crema anglesa
Ingredients:
150 g de nata per muntar
250 ml de llet sencera

6 rovells d’ou
90 g de sucre
Preparació:
Posar la llet i la nata a bullir en un cassó. Batre els rovells amb el sucre fins aconseguir una crema blanquinosa. Posar tot junt en un recipient al bany Maria sense deixar de remenar fins que espesseixi a punt de crema lleugera.

2 comentaris:

Pariseru ha dit...

Estava molt bó! però bó de debó!! Recomano provar-ho de fer!

Anònim ha dit...

Gràcies Pariseru, dona gust cuinar per a tu.
Tan de bó la gent que ens consulta s'animi a cuinar i tastar el que els hi recomanes.
Un petó, Marta