dimarts, 16 de març del 2010

Guillem, convidat d'honor

Avui hem rebut a en Guillem (fill petit de l’Inge i germà d’en Roger i en Marc, el que viu a la Xina) que tot just acaba d’arribar d’un periple de més d’un any per diversos països d’Europa d’on ha tornat carregat de noves experiències i energies. Crec que és una mica com el seu cosí Joan, que conèixer món està molt bé, però com a casa no hi ha res. El clima, la llum del mediterrani, el sol, el cel blau, els colors, les temperatures suaus de la nostra ciutat, malgrat l’hivern que hem patit enguany....són difícils de trobar fora d'aquí. O no? I què hem dieu de la gastronomia, i concretament de la catalana? On cuinaran els peus de porc amb gambes, el cap i pota amb samfaina, el pollastre amb escamarlans, les mandonguilles amb sèpia, la crema catalana etc....millor que aquí?, per què si hi ha un autèntic amant de la cuina catalana, aquest és en Guillem.
Ara, però, el seu repte principal és trobar una feina de lo seu i jo crec que ho aconseguirà, perquè només hi ha una cosa que estima tant o més que la gastronomia de casa, i això és la seva professió de dissenyador industrial, en la qual és un autèntic crac, i perquè és un gran treballador, així com bona persona ja que posa cor i ànima en tot el que fa.
Benvingut i molta sort Guillem, te la mereixes.