dimarts, 16 de març de 2010

Findeus amb bacallà

Ingredients:
1 llom de bacallà dessalat de 500 g
250 g de fideus per persona (del núm. 2)
100 g de pebrot verd
200 g de bolets frescos o moixernons
100 g de ceba
Oli d’oliva
2 l d’aigua mineral
Pebre blanc, sal
100 ml de xerès sec
100 g de tomàquet madur ratllat

Preparació: 
Posar 2 cullerades d’oli en una cassola, fregir el bacallà tallat a daus i enfarinat 1 minut per cada cara, retirar de la cassola i reservar.
Amb el mateix oli sofregir la ceba tallada fina i deixar-la coure a foc lent 10 minuts. Afegir a la cassola el pebrot verd tallat a quadrats i els bolets, continuar la cocció 3 minuts més. Triturar el xerès amb el tomàquet ratllat i tirar-ho a la cassola. Coure-ho 3 minuts més. Afegir a la cassola els fideus i 2 l d’aigua ben bullent. Probar a punt de sal i pebre i deixar-ho coure 6 minuts.
Incorporar els talls de bacallà junt amb el suc que han desprès. Deixar-ho coure tot junt 1 minut més i servir-ho.