dimarts, 23 de març de 2010

Tarta de mousse de xocolata

Ingredients per el pa de pessic:
2 ous
75 g de sucre
75 g d'avellanes o ametlles crues moltes
30 g de fècula de patata o Maizena

1/2 sobre de llevat
Per la mousse:
600 ml de nata
450 g de iogurt de xocolata
10 fulls de gelatina
50 g de sucre

Per la cobertura:
rajola de xocolata negre (125 g)
125 ml de llet
3 fulls de gelatina

Preparació del pa de pessic:
Batre els ous amb el sucre fins que quedi cremós. Afegir-hi suaument la barreja de farina amb el púding de xocolata i el llevat. Posar-ho dintre un motllo de 26 cm de diàmetre i coure-ho al forn a 180 graus uns 25 minuts.
Deixar-ho refredar i tallar-lo pel mig, i guardar una meitat per un altre pastis. Es pot congelar.
Preparació de la mousse:
Muntar la nata a punt de neu, posar les fulles de la gelatina en remull amb aigua freda i quan estiguin toves, treure'les i posar-les en un cassó al foc fins que es dissolguin (no ha de bullir).
Afegir la gelatina i els iogurts a la nata muntada.
Preparació de la tarta:
Posar el pa de pessic sobre una plata de servir, tornar a posar l'anella del motllo i omplir-lo amb la mousse.
Deixar-ho refredar dintre la nevera.
Preparació de la cobertura:
Desfer la rajola de xocolata amb la llet i posar-hi 3 fulls de gelatina remullada. Deixar-ho refredar una mica i repartir-ho sobre el pastis. Tornar-ho a ficar a la nevera fins que qualli.

Preparar la tarta un dia abans de menjar-la.

És súper lleugera i la podeu aprofitar per fer-la com a mona de Pasqua.

2 comentaris:

Pariserus ha dit...

MERCI! :)

Pariserus ha dit...

...BONÍSSIM!