dilluns, 3 de desembre del 2012

Coca de gambes


Ingredients:
4 tomàquets cirerols
1 carbassó petit
puntes fines de cibolet
Per la massa:
125 g de farina
30 g d'oli d'oliva
3 g de llevat de Paris  
55 ml d'aigua
un pessic de sal
un pessic de pebre vermell
un pessic de pebre picant
Per al farcit de les coques:
200 g de ceba
75 g de pebrot verd
oli d'oliva
sal i pebre blanc
Per les gambes:
12 gambes
oli d'oliva
sal i pebre blanc
Preparació:
Per la base:
Amassar tots els ingredients, fer-ne una bola, i posar-la en un bol, tapar-lo amb un drap i deixar-lo llevar durant 30 minuts a 25 graus.
Estirar la massa ben fina i fer-ne 8 bases rectangulars de 12 x 6 cm. Posar-les sobre un paper de forn, entornar una mica les vores per marcar les coques, punxar-les amb una forquilla i posar per sobre un altre paper de forn i llegums secs, per evitar que les bases facin butllofes i es deformin.
Posar-les al forn a 190 graus durant 7 minuts i reservar-les.
Pel farcit:
Tallar la ceba a juliana i coure-la en una paella amb una mica d'oli durant 10 minuts, o fins que estigui tova. Afegir-hi el pebrot tallat a juliana i coure-ho durant 5 minuts més.
Treure-ho del foc i reservar.
Per les gambes.
Reservar les cues pelades sense l'intestí. Tallar els caps petits amb unes tissores i sofregir-les amb 2 cullerades d'oli d'oliva fins que quedin ben rossos, amb un xic de sal i pebre. Colar l'oli i reservar-ho.
Muntatge:
Repartir el sofregit de la ceba sobre les bases de les coques. A sobre de cada coca, col.locar el tomàquet tallat a quarts i 4 làmines de carbassó. Posar-ho al forn a 190 graus durant 9 minuts.
En una paella, saltejar les cues de gamba al punt, amb un fil d'oli i sal.
Posar les coques als plats, col.locar les cues de gambes a sobre, decorar amb el cibolet i amanir-ho amb el oli perfumat dels caps.

La recepta és de la Carme Ruscalleda.