dijous, 16 de juny del 2016

Aleta de vedella farcit

Ingredients:
600 g d'aleta de vedella oberta per farcir
1 ceba
100 ml de vi blanc
50ml d'aigua
oli d'oliva
farina
pebre i sal
Per el farcit:
2 pastanagues
150 g de mongeta tendra rodona fina
4 ous durs
150 g de bacon tallat finet
50 g de prunes seques sense pinyol
Per a acompanyar:
2 peres
2 taronges
1 cullerada de mantega
1 culleradeta de sucre
Preparació:
Pelar les pastanagues i tallar-les a juliana, netejar les mongetes i escaldar-ho durant 3minuta. Tallar les prunes a trossets i els ous a rodanxes. Estendre el tall de carn i salpebrar-ho. Estendre les tires de bacon a sobre la carn i repartir la resta de ingredients del farcit. Enrotllar l'aleta i lligar-la amb un fil de cuina. Escalfar l'oli en una paella i enrossir la carn per tots els costats, regar-la amb l'aigua i el vi i fornejar-ho al forn preescalfat a 180 graus durant uns 45 minuts. Afegir-hi la ceba tallada a juliana a mitja cocció. Retirar la carn del forn, posar el suc del rostit juntament amb la ceba en un cassó, afegir-li una culleradeta de Maizena, coure-ho 5 minuts i pasar la salsa per el colador xinès.
Pelar les peres i les taronges, tallar-les a grill, daurar-les en una paella amb la mantega i el sucre.
Tallar la carn a rodanxes i servir-la acompanyada de la fruita i la salsa.