dimarts, 29 de novembre del 2016

Llom de porc rostit a la sidra amb farigola



 Ingredients:
1 kg de llom
400 ml de sidra
3 peres
2 moniato
2 cebes
4 dents d'all
2 branquetes de farigola
1 cullerada de farina
250 ml de brou de verdura
oli d'oliva verge
pebre negre molta
sal
Preparació:
Pre-escalfar el forn a 240 graus.
Rentar i eixugar la carn, salpebrar-la i lligar-la.
Daurar-la pel tots els costats en una paella amb una mica d'oli.
Passar el llom un safata de forn i coure-'l entre 15 minuts. Baixar la temperatura a 180 graus i continuar la cocció uns 10 minuts més.
Mentrestant rentar les peres i els moniatos i eixugar-los.
Treure el cor de les peres i tallar-les a grills. Tallar els moniatos a rodanxes no massa fines.
Pelar les cebes i els alls i trossejar-los.
Rentar la farigola i picar-la fina.
Treure la safata del forn i afegir-hi la ceba, l'all, la pera i el moniato. Regar-ho amb la sidra, afegir-h la farigola i continuar la cocció durant 1 hora més.
Treure-la carn del forn, deixar-la reposar 5 minuts i retirar el cordill.
Torrar la farina en una paella amb una mica d'oli sense deixar de remenar. Afegir-hi el brou i el suc de la cocció de la carn juntament amb la ceba i els alls. Continuar remenant fins que espesseixi i triturar-ho.
Tallar el llom a rodanxes, regar-lo amb la salsa i servir-lo amb els moniatos i les peres.