dilluns, 26 de desembre del 2016

Crema pastissera


Ingredients:
1/2 litre de llet
4 rovells d’ou
1 beina de vainilla
7 cullerades soperes de sucre
2 cullerades de midó (també es pot utilitzar maicena)
pell de llimona

Preparació:
Posar la llet a un pot, separant-ne una mica en un got, que reservarem a la nevera.
Afegir-hi la beina de la vainilla i la pell de la llimona al pot i posar-ho a bullir la llet.

Just abans que arrenqui el bull treure-ho del foc i la tapar-ho amb un plat que in-fusioni uns 10-15 minuts.
En un altre cassó, posar el sucre amb els rovells d’ou i barregar-ho bé.
En el got de llet que hem reservat a la nevera afegir-hi el midó i barrejar-ho bé.
Un cop ben desfet, ho afegir-ho a la barreja d’ous i sucre i continuar remenant.


Per últim afegir-hi la llet que ja haurà in-fusionat amb un colador.

Barregar-ho bé i ho posar-ho al foc, amb el foc baix, i sense deixar de remenar fins que la crema espessi. Pot durà uns 10-15 minuts i no s’ha de deixar de remenar.
Un cop espessit, deixar-ho refreda.