dijous, 11 d’abril del 2019

Cuixa de xai al forn

Ingredients:
1 cuixa de xai de 1 1/2 kg
oli d'oliva
sal i pebre
1 ceba gran
6 grans d'all
orenga
llorer
julivert
romaní fresc
250 ml de vi blanc
Preparació:
Untar la cuixa amb oli d'oliva i salpebrar-la. En un morter xafar l'orenga, el llorer i 3 alls. Afegir-hi la ceba tallada a juliana i barrejar-ho amb un got de vi blanc.
Posar la cuixa en una rostidora i regar-la amb l'adob. Deixant-lo reposar unes 3 hores.
Passat aquest temps posar la cuixa amb unes branquetes de romaní i la resta dels alls al forn calent i coure-ho la primera mitja hora a 200 graus, després reduir la temperatura a 150 i coure-ho durant 1 hora. Anant girant la cuixa i afegir-hi aigua en el cas que fos necessari.