divendres, 13 de desembre del 2019

Timbal. de poma caramelitzada i galeta

Ingredients:
3 pomes vermelles
70 g de sucre
50 g de mantega
Per la base:
70 g de galetes Maria
30 g de mantega
Per acompanyar:
4 boles de gelat de llet merengada
canyella amb pols
Preparació:
Triturar les galetes i barrejar-les amb la mantega estovada fins obtenir una pasta.
Rentar les pomes, treure'ls-hi el cor i tallar-les a rodanxes de 1 cm de gruix.
Posar el sucre en una paella i quan comenci  a caramel·litzar afegir-hi la mantega i remoure-ho. En el cas de que es cremi el sucre afegir-hi una mica d'aigua.
Anar posant les rodanxes de poma per tandes i deixar-les coure durant 1 a 2 minuts per cada banda. Retirar-les i posar-les sobre un paper de cuina per que s'escorrin.
Montar els plats de postra fent una base de galeta amb l'ajuda d'una anella i anar col·locant les rodanxes una sobre l'altre formant unes torres.
Acompanyar-les amb una bola de gelat.