dimarts, 10 de febrer de 2009

Pastis d'albergínies amb salsa de gambes


Ingredients:
12 gambes
2 albergínies
½ ceba
4 ous
1 got de llet descremada
1 got de llet evaporada Ideal
oli, sal, pebre
Per la salsa:
els caps de les gambes
1 pastanaga
1 tomàquet
1 gra d’all
2 gots de brou de peix
cognac
1 porro
sal i pebre
Preparació:
Pelar les albergínies i la mitja ceba a daus, salpebrar i coure-les amb una mica d’oli. Deixar refredar-ho i barrejar-ho amb els ous i la llet, posssar-hi sal i passar tot per la batidora. Ho posem en petits motllos i coure al bany Maria a 180 o uns 45 minuts.

Preparació de la salsa: 
Pelar el porro, la pastanaga i el tomàquet. Sofregir els caps de les gambes, posar un raig de Cognac i flambejar. Afegir les verdures junt amb el gra d’all, el vi i el brou, i deixar reduir, colar-ho amb un colador xinès i si voleu fer més espesa la salsa, desfeu una culleradeta de Maizena amb llet i afegiu-ho a la salsa. Fregiu les cues de les gambes pelades i serviu els flams regats amb la salsa i decorat amb les cues.