dissabte, 13 d’octubre de 2012

Quiche de verdures

Ingredients:
per la massa:

150 gr.
de farina
75 gr. de mantega
1 ou petit sal

pel farcit:
2 ous
1 porro
150 gr. de bròquil
150 gr. de carbassó
140 ml de nata liquida
60 gr. de formatge Emmental
1 tomàquet
1 gra d’all
1 culleradeta de fulles de farigola
2 cullerades d’oli d’oliva
sal i pebre

Preparació de la massa:
Barrejar la farina amb la mantega tova, l’ou i la sal fins que quedi una massa homogènia. Tapar-ho amb paper de film i reservar-ho a la nevera uns 30 minuts.

Preparació del farcit:
Tallar les verdures a trossos petits, escaldar el bròquil 4 minuts i escórrer-ho. Sofregir el porro uns 6 minuts, afegir-hi el carbassó i l’all trinxat i deixar-ho coure durant 3 minuts més. Estendre la massa i folrar un motllo untat amb mantega, coure-ho al forn, prèviament escalfat uns 10 minuts a 180 º. Batre els ous junt amb la nata i el formatge, condimentar-ho amb la farigola, la sal i el pebre. Repartir les verdures sobre la massa i abocar-hi la barreja d’ou. Tallar el tomàquet a lamines fines i col·locar-ho a sobre, i desprès coure-ho al forn de 25 a 30 minuts fins que quedi dorat. Es serveix tebi.