dimarts, 27 d’abril de 2010

Amanida de tirabecs amb puré de verdures

Ingredients:
500 g de tirabecs
300 g de patata
1 porro
100 g de pèsols
4 alls tendres
Enciams variats
Oli d’oliva
½ culleradeta de comí
Vinagre de poma
Sal i pebre

Preparació:
Tallar la patata a trossos, el porro a rodanxes i bullir-ho amb aigua salada durant 15 minuts. Afegir els pèsols i coure-ho 5 minuts més. Colar-ho, afegir-hi 2 cullerades d’oliva, salpebrar i passar-ho pel passa-puré i reservar.
Bullir els tirabecs durant 5 minuts, escorre i submergir-los amb aigua gelada per mantenir el color i reservar.
Trossejar els enciams i reservar.
Fer una vinagreta amb els alls tendres , tallats a rodanxes i passats per la paella. Un cop saltejats, barrejar 8 cullerades d’oli, 4 cullerades de vinagre, el comí, sal i pebre.
Muntar el plat posant els tirabecs en forma de flor i disposar a sobre un motllo cilíndric, omplir fins la meitat amb el puré de verdures, col·locar a sobre la barreja d’enciams i ruixar-ho amb la vinagreta tèbia.