dimarts, 14 de setembre de 2010

Mató de Montserrat amb figues amb almívar

Aquesta recepta de figues en almívar la vaig trobar a internet, en una pàgina web on la Caterina Bosch de Torroella de Montgrí hi te penjades varies receptes de cuina típiques d’aquesta zona del Baix Empordà. Concretament aquesta de les figues és bonííííssima. Proveu-la, es fàcil i dona poca feina.

Per les figues:
Ingredients:

1kg de figues enteres
½ kg de sucre
¼ l d’aigua (almívar)
pela de llimona, canyella i vainilla


Preparació:
Posar al foc una olla amb aigua; quan bulli, posar-hi les figues; quan torni a bullir, comptar dos minuts i ja es poden treure. Escorregudes, posar-les en una cassola.En un cassó, preparar almívar amb l’aigua, el sucre i les espècies. Deixar-ho bullir uns cinc minuts.Posar l’almívar a la cassola amb les figues; deixar coure uns trenta minuts amb el foc molt lent, i de tant en tant fer moviments circulars a la cassola.Es poden posar en pots i coure-les al bany Maria.
Muntar el plat:
Batre el mató (si és de drap molt millor), donar forma de boles de gelat amb l’ajuda de 2 culleres i servir-ho acompanyat de 2 figues amb l’almívar.