
Per les figues:
Ingredients:
1kg de figues enteres
½ kg de sucre
¼ l d’aigua (almívar)
pela de llimona, canyella i vainilla
Preparació:
Posar al foc una olla amb aigua; quan bulli, posar-hi les figues; quan torni a bullir, comptar dos minuts i ja es poden treure. Escorregudes, posar-les en una cassola.En un cassó, preparar almívar amb l’aigua, el sucre i les espècies. Deixar-ho bullir uns cinc minuts.Posar l’almívar a la cassola amb les figues; deixar coure uns trenta minuts amb el foc molt lent, i de tant en tant fer moviments circulars a la cassola.Es poden posar en pots i coure-les al bany Maria.
Muntar el plat:
Batre el mató (si és de drap molt millor), donar forma de boles de gelat amb l’ajuda de 2 culleres i servir-ho acompanyat de 2 figues amb l’almívar.
Posar al foc una olla amb aigua; quan bulli, posar-hi les figues; quan torni a bullir, comptar dos minuts i ja es poden treure. Escorregudes, posar-les en una cassola.En un cassó, preparar almívar amb l’aigua, el sucre i les espècies. Deixar-ho bullir uns cinc minuts.Posar l’almívar a la cassola amb les figues; deixar coure uns trenta minuts amb el foc molt lent, i de tant en tant fer moviments circulars a la cassola.Es poden posar en pots i coure-les al bany Maria.
Muntar el plat:
Batre el mató (si és de drap molt millor), donar forma de boles de gelat amb l’ajuda de 2 culleres i servir-ho acompanyat de 2 figues amb l’almívar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada