dijous, 2 de desembre del 2010

Lluç farcit de gambes i verdures amb salsa de gambes

Ingredients:
1 lluç de quilo
200 g de gambes fresques
100 g de mongeta verda fina
100 g de xampinyons
1 grà d’all
½ pastanaga
Oli, sal i pebre

Per la salsa:
Els caps de les gambes
1 ceba
1 grà d’all
Julivert
Oli d’oliva
4 cullerades de cognac
100 ml de nata liquida
Sal i pebre

Preparació:
Bullir la mongeta verda durant 5 minuts, escórrer-les i blanquejar-les amb aigua freda. Pelar la pastanaga, tallar-la a tires fines i escaldar-la 1 minut, blanquejar i reservar.
Pelar les gambes i reservar els caps i les pells. Saltejar-les amb una cullerada d’oli d’oliva i reservar.
Tallar els xampinyons a rodanxes fines i saltejar-les amb l’all picat durant 7 minuts. Afegir-hi les cues de les gambes pelades, salpebrar i coure-ho tot junt 2 minuts més i reservar.
Preescalfar el forn a 180 graus. Obrir el lluç pel mig sense separar els dos lloms, retirar l’espina del centre (podeu demanar-li a la peixatera que us ho prepari). Farcir-lo amb les mongetes verdes, les tires de pastanaga, els xampinyons i les gambes, i subjectar-ho amb escuradents de cuina. Posar- ho en una plata de forn amb dos cullerades de oli d’oliva i coure-ho durant uns 12 o 15 minuts.
Preparació de la salsa:
Picar la ceba i l'all, sofregir-ho a foc lent durant 7 minuts. Posar-hi el cap i les pells de les gambes i flamejar-ho amb el cognac. Deixar-ho reduir durant una 4 minuts, afegir la nata líquida, salpebrar i passar la salsa per un colador xinès. Tallar el lluç en rodanxes gruixudes i servir-ho amb la salsa calenta.