dilluns, 3 de desembre de 2012

Pollastre farcit

Ingredients:
1 pollastre de 2 kg
500 g botifarra 
300 g de bolets variats
1 tòfona
2 ous
la molla de 3 talls de pa
2 cabeces d'alls
2 pastanagues
12 cebes de platillo
4 tomàquets madurs de branca
sal, pebre negre
oli d'oliva verge
200 ml de vi ranci
Preparació:
Salpebrar el pollastre per dins i per fora.
Pel farcit:
Netejar els bolets, tallar-los per la meitat. Si són grossos, passar-los per la paella per que perdin l'aigua que contenen.
En una altra paella amb un raig d'oli, sofregir la carn de la botifarra, esmicolar-la bé, incorporar els bolets i la barreja d'ou i pa. Salpebrar i ratllar la tòfona al damunt.
Farcir el pollastre amb la carn i els bolets. Posar-ho en una plàtera de forn amb els alls, els tomàquets, les cebes de platillo pelades i les pastanagues, pelades i tornejades, i un raig d'oli. Posar-ho a coure al forn 1h 30min, a 160 graus.
A mitja cocció, incorporar el vi ranci i anar afegint-hi petits cassons d'aigua, per evitar que el pollastre es ressequi. Comprovar que estigui cuit i tendre, i treure'l del forn.
Servir-lo en una plàtera, amb les verdures del rostit al costat i el suc de la cocció pel damunt.