dimarts, 7 de maig del 2013

Pastís de Sant Jordi

Ingredients per el pa de pessic:
4 ous
150 g de sucre
150 g de farina
Ingredients per la crema pastissera:
500 ml de llet
1 branqueta de canyella
2 tires de pell de llimona
2 ous
2 rovells d'ou
200 g de sucre
4 cullerades de Maizena
1 culleradeta de mantega
Ingredients per la guarnició:
250 g de maduixes
4 meitats de préssec en almívar
Preparació del pa de pessic:
Batre els ous amb el sucre fins que blanqueixi i afegir-hi la farina tamisada. Posar-ho en un motlle rectangular i coure-ho al forn de 10 a 15 minuts. Deixar-ho refredar.
Preparació de la crema:
Bullir la llet amb la canyella i la llimona. Mentrestant batre els ous i els rovells amb el sucre i la Maizena.Colar la llet i afegir-la a la barreja d'ous. Tornar-ho al foc i deixar-ho coure fins que quedi espessa sense deixar de remenar. Un cop tret del foc afegir-hi la mantega. Abocar-ho en una plata i deixar-ho refredar.
Muntatge del pastís:
Partir el pa de passic per la meitat. Repartir una part de la crema a sobre d'una meitat del pastís. Tallar les maduixes, el préssec i decorar-ho formant una estelada i en lloc d'una estrella podem posar una rosa.

1 comentari:

Tapa't de tapes ha dit...

Quin bon aspecte que té aquest pastís patriòtic! Felicitats.