dimarts, 18 de febrer del 2014

Convidats d'honor

El món és realment un mocador. Avui hem tingut com a convidades a la Ma. Antònia i a la Caty, amigues i companyes de piscina de la Dolors. La Caty ha vingut acompanyada del seu marit, que és, ni més ni menys, el Dr. Ramon Sedó, amb el que jo havia treballat anys enrere en un ambulatori d'atenció primària a Cornellà. D'això fa només uns 28 anys!!!!! Ens ha fet molta il·lusió tornar-nos a veure i recordar vells temps.
Després de fer el repàs, hem anat per feina, ens hem assegut tots a taula per gaudir d'un bon àpat i de una millor sobretaula. Avui la sobretaula ha sigut especialment animada ja que entre els comensals hi havia més pluralitat que altres vegades. La Caty és navarresa i tot i que porta molts anys a Catalunya i casada amb un català de Lleida, ella amb tota naturalitat defensa el seu dret a utilitzar las seva llengua materna, el castellà. La veritat és que estava en franca minoria, però cap problema, hem debatut en els dos idiomes amb passió, respecte, humor i alegria sobre tots els temes candents de l'actualitat catalana: independència, ensenyament del català a l'escola,...........................i ens ho hem passat tan bé que repetirem d'aquí no massa temps ja que les coses estan evolucionant d'una manera molt ràpida i contínuament sorgeixen nous temes per debatre.
Nosaltres donem fe de que les famílies i la societat catalana, malgrat les discrepàncies, gaudeixen de molt bona salut i el que vol fer creure que hi ha una ruptura entre castellanoparlants , catalanoparlants, independentistes i unionistes en una fal·làcia. No és només una mentida, sinó que ens ho passem molt bé debatent aquests temes tots plegats.