dijous, 24 d’abril de 2014

Espatlla de xai amb Roquefort


Ingredients:
1 espatlla de xai
5 grans d'all
2 branquetes de farigola
2 cebes grans
1 got de vi blanc
50 g de formatge Roquefort
50 g de Philadelphia
2 cullerades de Quark
sal i pebre
oli d'oliva
Preparació:
Salpebrar l'espatlla i fer-li uns talls per ficar els grans d'all pelats. Col·locar-la sobre una plata de forn i posar les branquetes de farigola per sobre i la ceba tallada a quarts al voltant. Regar-ho tot amb un raig d'oli i cobrir la base de la plata de forn amb aigua. Posar  a coure l'espatlla al forn a 200 graus i girar-la al cap de deu minuts. Una vegada que s'hagi evaporat l'aigua  regar l'espatlla amb el vi.
Xafar el Roquefort amb una forquilla i barrejar-ho amb el Philadelphia i el Quark. Quan l'espatlla estigui daurada untar-la amb la barreja de formatges i acabar de coure-ho. Afegir-hi aigua si fa falta.


Patates duquesa

Ingredients:
500 g de patates
2 rovells d'ou
20 g de mantega
Preparació.
Pelar i tallar les patates a trossos, bullir-les, escórrer-les  i passar-les pel passa-puré.
Incorporar els rovells d'ou i la mantega i barrejar-ho fins que tot estigui ben integrat.
Posar aquesta massa en una manega pastissera amb una broca arrissada i fer unes floretes. Gratinar-ho al forn fins que quedin daurades.