dilluns, 14 de juliol del 2014

Escapada a Galícia


Les cuineres del bolg i el seu convidat habitual, hem marxat a Galícia. Hem vist un munt de coses boniques i interessants, hem menjat un munt de coses bones ( a Galícia no podia ser d'un altre manera), ens ha caigut un munt d'aigua, ha fet un munt de vent i hem fet un munt de quilómetres, però valía la pena. Hem gaudit un munt de tot plegat.
Aquí us fem cinc cèntims del nostre viatge per terres gallegues i mitja España. 
Hem de dir que malgrat no haver deixat de parlar en català entre nosaltres durant tot el viatge i malgrat el nostre accent inconfusible a la hora de parlar en castellà, a tot arreu ens han tractat de meravella. Haig de dir que jo anava una mica mosca, però he quedat gratament sorpresa per la amabilitat de tothom a tot arreu.


 La primera parada va ser a la preciosa 
ciutat de Burgos on vam visitar la seva  catedral monumental.
Desprès parada i fonda a León. No vam poder visitar la catedral perque vam arribar massa tard. Llàstima, ja que sembla que te uns vitralls preciosos.


Al endemà vam entrar a terres gallegues per Rivadàvia i vam anar directes a visitar la meravellosa platja de les catedrais.
Tot i que no vam veure la part més impressionant degut a que la marea encara no havía baixat lo suficient, ho vam trobar espectacular





Arribada a Castro. La casa és molt més bonica del que es pot veure a la foto.













Les nostres veïnes

Només arribar, Lola i en Lito ens van convidar a dinar a casa seva. La Lola que és una gran cuinera i ens va fer una empanada gallega de barat que vam veure els àngels mentre la menjavem. A continuació ens van treure una plata de mariscs variats, tot acompanyat d'un bon ribeiro. Faltaria més!!
La recepta de la empanada gallega que us hem posat al bloc és la de la Lola.





Nosaltres vam voler tornar'ls-hi el convit i els hi vam fer una paella.








Excursió al cabo Vilán i camí del cementiri dels anglesos











Excursió  Ries Altes i Estaca de Bares per la
 Ruta de los miradores.


Visita al Pazo d'Oca.






















































Visita al Pazo de Santa Cruz de Ribadulla










































Cascada del riu Xallas. Èzaro.





















Órreo de Carnota



Deprès de regalar els nostres sentits amb aquesta posta de sol a Finisterra, a les 11 de la nit, ens vam regalar un bon sopar a base de marisc. Això que veieu a les fotos nomès és una mostra del que vam menjar. Els percebes per exemple ens el vam menjar abans de fer-hi la foto. Com podeu comprendre estavem un mica afamats.























Ja en el camí de tornada, vam anar fent  petites parades i d'aquesta manera vam aprofitar per visitar altres inderets d'aquest país tan bonic i divers.





La Puebla de Sanabria.

















Monastir de Santo Domingo de Silos.









A Lerma vam parar a dormir.

Palau Ducal de Lerma.








Peñaranda de Duero.
Porxos i esglèsia.






















Porxos i Palau d'Avellaneda.











Pati interior del Palau d'Avellaneda.


Castell de Peñaranda de Duero.




La nosta última parada va ser a Burgo de Osma. 
Preciosa població a prop de Sòria.

Aquí vam dinar i desprès de dinar vam posar la directe fins a Barcelona.

Això és una mosta del que vam veure. Vam visitar molts altres llocs bonics , com Muros ( preciós), Laxe, Muxía ( hermita de Nuestra Señora de la Barca), Camariñas, Ermita de San Andrés de la Barca, Cariño, etc. Però tot plegat són moltes fotos i no hi cabien totes. Jo crec que que amb això que us mostrem ja us podeu fer una idea de lo que ha estat el viatge i aprofitar per agafar apunts per organitzar el vostre. 

Molts petons a tots i totes i BONES VACANCES!!!!!!!