dijous, 26 de febrer de 2015

Pastís de cireres

Ingredients per la massa: (apta per celíecs)
6 clares d'ou
6 culleres d'aigua
80 g de sucre
175 g d'avellanes o ametlles crues moltes
1/2 culleradeta de canyella
Per el farciment:
250 ml de nata
250 g de Quark
50 g de sucre
4 fulles de gelatina
1 pot de cireres acides (del Lidl)
1/4 l de suc de cireres
2 cullerades de sucre
1 Tortenguss (Cobertura de pastissos del Lidl)

Preparació de la massa:
Muntar les clares i l'aigua a punt de neu afegint-hi de mica en mica el sucre. Incorporar les avellanes i la canyella.
Untar un motlle amb mantega i omplir-lo amb la massa. Coure-ho durant 30 minuts a 180 graus.
Preparació del farciment:
Muntar la nata, afegir-hi el sucre i el Quark. Hidratar la gelatina i desfer-la al foc i afegir-la a la massa anterior.
Posar-la a sobre de la base del pastis, cobrir-ho amb les cireres escorregudes. Preparar el Tortenguss amb el suc de les cireres seguint les instruccions del paquet i abocar-ho per sobre de les cireres.
Deixar-ho refredar. Es pot servir com un pastis sencer o tallar-ho amb un cilindra.

Aclariments:
Aquest pastís és el mateix pastís de cireres àcides que tenim en l'Índex pero amb una petita variació. La massa per la base no porta farina, per lo tant també el poden menjar els celíacs.