dissabte, 12 de desembre del 2015

Copa de crema amb taronja confitada

Ingredients:
1 taronja
500 ml de llet
150 ml d'aigua
275 g de sucre
1 branqueta de canyella
4 rovells d'ou
1 cullerada de Maizena
la pela de 1/2 llimona
2 cullerades de crocanti d'ametlles
Preparació:
Rentar bé la pell de la taronja amb aigua i un raspall. Eixugar-la i tallar-la a rodanxes fines.
Preparar un almívar amb l'aigua i 150 g de sucre. Quan bulli afegir-hi les rodanxes de taronja i esperar que torni a bullir. Baixar el foc al mínim i coure-ho durant 25 minuts més.
Preparació de la crema:
Escalfar la llet amb la pell de la llimona i la branqueta de canyella a foc suau i retirar-la del foc en el moment que comenci a bullir.
Barrejar el sucre restant amb els rovells d'ou i la Maizena procurant que no quedin grumolls. Colar la llet, retirar la pell de llimona i la canyella i abocar-ho sobre la barreja anterior remenant suaument. Tornar a escalfar-la a foc suau sense deixar de remenar durant uns 9 minuts fins que comenci espessir.
Repartir la crema en copes i deixar-la a refredar a la nevera. Servir la crema amb la taronja confitada i empolvorar amb el crocanti d'ametlles.