dimarts, 28 de febrer de 2017

Wok de calamars amb gengibre

Ingredients:
1 pebrot verd tallat en juliana fina
2 cebes tendres tallades en juliana fina
2 pastanagues dolces tallades en juliana fina
200gr. xampinyons frescos tallats a rodanxes fines
1 cullerada de gingebre fresc
1 cullerada de salsa per wok Sukiyaki
2 cullerades de salsa de soja dolça
1 cullerada de maizena diluïda en mig got d'aigua
una mica de llavors de sèsam
oli d'oliva
sal
1 paquet de fideus xinesos (noodles)
Preparació:
Tallar els xampinyons a rodanxes i les verdures a juliana juliana.
Tallar el gengibre ben petit
Netejar els calamars i tallar-los en anelles i salar-los.
Saltejar en primer lloc els xampinyons en una paella de wok amb un raig d'oli ben calent. Afegir-ho dues cullerades de salsa de soja, remenar un instant i retirar del foc. Els xampinyons han de quedar una mica crus.
Saltejar les verdures en a la mateixa paella a foc viu afegint-hi una mica més d'oli si és necessari.
Quan agafi una mica color retirar-les i reservar-les. Les verdures també han de quedar al dente.
Saltejar el gengibre amb els calamars fins que aquests estiguin tendres. 
Mentrestant preparar la salsa diluint una culleradeta de maizena en mig got d'aigua, juntament amb una cullerada de salsa  Sukiyaki.
Quan els calamars comencen a petar, incorporar el sèsam, deixar-ho torrar una mica i seguidament incorporar les xampinyons i les verduretes i la maizena. deixar que espesseixi una mica i servir-ho acompanyat dels fideus xinesos. 
en el cas de que la salsa espesseixi massa,afegir-hi una mica d'aigua.