divendres, 23 de març de 2018

Bunyols de quaresma

Ingredients:
250 g de farina
20 g de llevat premsat. (Ho trobareu en molt supermercats)
1 culleradeta de matafalufa
1 culleradeta de saliandra
1 ou gran o 2 de petits
La ratlladura de la pell d'una llimona
1 una cullerada de llard
50 g de sucre
1 pessic de sal
3 cullerades de llet
3 cullerades d'anís
oli per fregir
anís rebaixat amb aigua per sucar
sucre per ensucrar
Preparació:
Picar la matafaluga i la saliandra i fer-la bullir en un cassó amb una mica d'aigua durant 5 minuts a foc lent. Col·lar-ho amb un col·lador fi i quan estigui tebi desfer el llevat i ajuntar-hi 50 g de farina. Formar una bola i deixar-ho reposar durant uns 45-60 minuts fins que el seu volum augmenti el doble.
Posar dins un bol la resta de farina , el sucre, la sal, la ratlladura de llimona, l'ou, la llet, l'anís i el llard. Treballar la massa i afegir-hi la massa fermentada i continuar treballant fins que estigui tot ben integrat. Deixar-ho reposar de 2 a 3 hores en un lloc temperat fins que dobli el seu volum.
Amb les mans enfarinades formar unes boles del tamany d'un ou petit i fer-lis un forat al mig. Col·locar-los en una safata enfarinada i deixar-los reposar 30 minuts.
Fregir els bunyols en abundant oli i posar-los damunt d'una reixeta o de paper absorbent.
Sucar-los en l'anís i ensucrar-los.