dijous, 11 d’abril de 2019

Flam d'espàrrecs

Ingredients:
2 manats de espàrrecs verds
200 g de formatge Philadelphia
300 g de gambes fresques
6 fulles de gelatina
sal i pebre
Preparació:
Rentar els espàrrecs, treure'ls-hi la part més dura i tallar-los a trossos guardant les puntes per decorar.
Posar la gelatina en remull amb aigua freda.
Bullir els espàrrecs trossejats juntament amb les puntes en aigua salada durant 10 minuts.
Escorre'ls guardant una mica de l'aigua per desfer la gelatina. Separar les puntes i triturar la resta juntament amb el formatge. Salpebrar-ho.
Escórrer la gelatina i desfer-la amb l'aigua calenta dels espàrrecs. Afegir-la a la crema dels espàrrecs i repartir-la en motlles individuals.
Deixar-ho refredar a la nevera fins que estigui collat.
Netejar les gambes treure'ls-hi els caps i pelar-les. Saltejar-les en una paella amb una mica d'oli i reservar-les.
Desemmotllar els flams i decorar-los amb les gambes i les puntes dels espàrrecs.
Els caps i la pell de les gambes es poden aprofitar per fer una salsa.
Per fer la salsa enrossir una ceba i un all en el mateix oli que heu fregit les gambes i afegir-hi els caps  i les pells de les gambes. Aixafar amb una ma de morter el cap de les gambes per que treguin tot el suc i ruixar-ho amb un raig de cognac. Deixar-ho evaporar una mica i afegir-hi un gotet d'aigua. Coure-ho durant uns 5 minuts i passar-ho pel xino.