dijous, 24 de març del 2011

Apfelstrudel


Ingredients:
Per la massa:

200 g de farina
50 g de mantega
1 ou
1 pessic de sal
4 cullerades d'aigua calenta

Pel farcit
50 g de mantega
200 g de Quark
1 1/2 de pomes Golden
el suc de 1/2 llimona
100 g sucre
2 culleradetes de canyella
panses de Corint i ametlles picades opcional
Preparació:
Barrejar els ingredients de la massa i treballar-ho tot junt molt bé fins que és desenganxi i quedi molt suau. Fer una bola i amb les mans mullades humitejar la massa i cubrir-la amb un drap sec, i deixar-la reposar durant una 1 hora. Pelar les pomes, treure el cor, tallar-les a quarts , filatejar-les i afegir-hi el suc de llimona.
Desprès de que la massa hagi reposat, partir-la en dos parts (per fer 2 Strudel) Agafar una de les parts i extendre-la sobre el marbre previament enfarinat donant-li una mica de forma rectangular. Posar-la sobre un drap de cuina sec i extendre-la amb les mans fins que quedi ben fina, sense que és trenqui. A de quedar gaire bé com paper de fumar.
Pintar la massa amb la barreja de la mantega fossa i el Quark, repartir per sobre la massa la poma filetejada, barrejar el sucre amb la canyella i escampar-ho per damunt la poma. Enrotllar-la amb l'ajuda del drap i colocar-la sobre una plata de forn. Pintar-la amb la resta de barreja i coure-ho durant uns 30 minuts al forn, a 180 graus. Fer el mateix amb la resta de la massa. Una vegada fet, és pot conservar al congelador.