dijous, 2 d’abril de 2009

Bunyols de vent farcits de nata i crema


Ingredients:
150 g de farina
50 g de mantega
50 g de sucre llustre
4 ous
1 tira de pell de llimona
1 troç de canyella de rama
1 pessic de sal
Preparació:
Bullir l'aigua amb la mantega, la pell de llimona i el pessic de sal durant 3 minuts, treure-ho del foc i tirar la farina de cop. Remenar-ho bé fora del foc i anar afegint els ous d'un amb un, es a dir, fins que no estigui absorbit el primer, no posar el segon.
Amb una culleradeta de postre agafar porcions de la massa i fregir-les amb oli abundant. Estan cuits quan donen la volta per si sols i es treuen quan estan dourats.
Es poden farcir amb crema pastissera o nata.
Ingredients per la crema pastissera:
250 ml de llet
1 pell de llimona
1 troç de canyella
1 ou senser i un rovell
100 g de sucre
2 cullerades soperes de Maizena
Preparació:
Bullir la llet amb la pell de llimona i la canyella. Apart batre l'ou i el rovell amb el sucre i la Maizena. Afegir la llet bullint, remenar-ho bé, colar-ho, tornar a posar-ho al foc fins que torni arrencar el bull sense deixar de remenar. Treure-ho del foc i afegir una cullerada de cafè de mantega. Deixar refredar.
Omplir els bunyols amb una mànega pastissera amb la punta punxaguda.