dimarts, 10 de març de 2009

Pastís de formatge amb melmelada de taronja amarga


Ingredients:
100 ml de suc de taronja
400 g de formatge cremós desnantat (tipus Philadelphia)
2 cullerades de melmelada de taronja amarga (o la pell ratllada d'una taronja)
1 sobre de gelatina neutra
2 cullerades de sucre
100 ml de llet descremada
Per la base:
150 g de galetes integrals
50 g de mantega
Preparació:
Per preparar la base, triturar les galetes i barregar-les amb la mantega fosa.
Posar la masa obtinguda en un motllo desmontable i prensar-la.
Coure-ho al forn durant 5 minuts a 180 graus. El forn ha d'estar previament calent
Escalfar el suc de taronja (no ha de bullir) i desfer la gelatina.
En un recipient barregar el formatge, la melmelada, el sucre i la llet. Sense parar de remanar, afegir-hi la gelatina amb el suc.
Quan la base sigui freda, afegim la barreja del formatge i posem el pastís a la nevera durant un parell d'hores.
Decorar-ho amb rodanxes fines de taronja natural i escampar llevors de roselles per sobre.
Es pot substituïr la melmelada per la pell ratllada d'una taronja tenint cura de ratllar nomès la part més superficial, sense arribar a la part blanca de la pell.
Aquests pastis també es pot fer amb llimones.