dimarts, 24 de març del 2009

Puding de calçots i gambes


Ingredients:
600 g de calçots (la part més blanca)
150 g de gambes pelades
6 ous sèncers
150 ml de nata líquida
sal, pebre negre, nou moscada, oli d'oliva
Preparació:
Pelar i rentar els calçots, tallar-los a trocets ben petits i coure-ho en un cassó amb poc oli fins que siguin tous. Reservar-los en un escorredor per tal de extreure l'excès d'oli.
Saltejar a foc viu en el mateix cassó les gambes tallades petites i un cop comencin a coure's barrejar els calçots i seguir coent.
Abaixar el foc, afegir la nata suaument i sense deixar de remenar, condimentar la barreja amb sal, pebre i nou moscada.
Tant bon punt la nata pren color i comença agafar-se al cassó, apartar-ho del foc.
Batre els ous i afegir-los a la crema de calçots i gambes, barrejar-ho bé i posar-ho en un motlle, previament untat amb mantega, i coure-ho al forn al bany maria a 175 graus fins que estigui cuit.
Fer la proba de l'agulla per saber que estan fets.

En el cas de que els poseu en motlles de silicona no cal coure'ls al bany maria.