dimarts, 24 de març de 2009

Canelons a la catalana


Ingredients per 40 canelons:
500 g carn magre de vedella
500 g carn magre de porc
500 g pit de pollastre
100 g de foie
2 cebes
1 tomàquet
1 fulla de llaurer
1 copa de xerès
1/2 copa de cognac

Ingredients per la beixamel:
150 ml de llet
1 cullerada de farina
nou muscada
Preparació:
Salpebrar la carn i rostir-la junt amb la ceba, el llaurer i el tomàquet.
A mitja cocció afegir el xerès, el cognac i coure fins que la carn estigui feta. Retirar la carn i trinxar-la.
Passar pel "passa-purés" el suc de la cocció de la carn, afegir-hi una cullerada de farina i 150 ml de llet.
Posar-ho de nou al foc i coure durant 2 a 3 minuts sense deixar de remanar. Afegir la carn trinxada junt amb el foie i continuar remenant fins que la pasta quedi suau i consistent. Bullir els canalons amb aigua i sal durant 15 minuts. Un cop cuits posar-los en un bol amb aigua freda. Extendre'ls damunt un drap sec i anar-los farcint. Col.locar-los en una plata de forn, untat el fons amb mantega.
Fer la beixamel de la següent manera:Fondre 50 g de mantega en un cassó i afegir-hi les dues cullerades rases de farina, posar-hi sal i una mica de nou moscada. Afegir poc a poc la llet ben calenta i deixar-ho coure un parell de minuts sense deixar de remenar.Cobrir els canelons amb la beixamel, escampar-hi formatge ratllat i gratinar-los al forn durant 10 minuts.

1 comentari:

Anònim ha dit...

els millors canelons que he menjat en 32 anys!
roger