dijous, 30 d’abril del 2009

Mongetes del ganxet de Blanes amb calamarcets blanencs

Ingredients:
½ kg de mongetes seques
½ kg de calamarcets
1 ceba 2 grans d’all
2 tomàquets
Per la picada:
6 o 7 avellanes torrades,
1 gra d’all, julivert
un got de Xeres sec.
Preparació:
Posar les mongetes en remull la nit abans. Al dia següent escorrir-les i posar-les a bullir amb 1,5 litre d’aigua mineral a foc molt lent, durant aproximadament 1 hora. Netejar els calamarcets i passar-los per la paella per a que desprenguin l’aigua. Sofregir la ceba picada i l’all amb oli d’oliva, i quan estigui ros, afegir-hi el tomàquet ratllat. Quan comenci a brillar, hi tirem la picada i els calamarcets. Llavorens ho deixem coure uns 5 minuts, i hi afegim les mongetes cuites junt amb una mica del suc de coure les mongetes. Fins que faci xup-xup uns 5 minuts més i tot seguit s’hi posa una mica de julivert picat, i ja es pot servir.