dimarts, 16 de juny de 2009

Coca de Sant Joan


Ingredients:
500 gr. de farina
75 gr. de sucre
5o gr. de mantega
3 ous
1 pessic de sal
1 culleradeta de matafaluga
llet o aigua, la que admeti
1 sobret de llevat de pa
Fruites confitades: taronja, meló, cireres, etc.
Preparació:Col.loqueu la farina en forma de volcà sobre la taula. Al mig afegiu-hi el sucre, els ous, la sal, el llevat, la matafaluga i la mantega (tot a temperatura ambient).
Barrejeu-ho bé amb els dits diluint-ho tot, afegint-hi a poc a poc la llet o l'aigua, i acabant-ho de pastar tot bé amb la farina, fins a formar una massa homogènia i que s'ens desenganxi de les mans.
Deixeu-la reposar uns 20 minuts.
Doneu-li forma ovalada de coca amb un corró i esteneu-la sobre una plata de forn, previament engreixada.
Coloqueu al damunt les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-ho fermentar a temperatura tèbia.
Empolvoreu-ho amb sucre i coeu-la al forn a uns 160 graus fins que s'espongi i quedi daurada la superfície.