dimarts, 16 de juny de 2009

Gaspatxo de cireres amb esqueixat de formatge fresc


Ingredients:5 tomàquets madurs de branca
1/2 pebrot verd
1/4 de ceba
1 grà d'all
100 gr. de polpa de cireres negressal
1 cullerada de vinagre de xerès
4 cullerades d'oli d'oliva verge
150 gr. de formatge fresc tipus Feta
50 gr. de festucs torrats
Per a l'oli d'alfàbrega:6 fulles d'alfàbrega
50 ml d'oli d'oliva
Preparació:Per al gaspatxo de cireres:Triturar els tomàquets pelats, el pebrot verd, la ceba i l'all sense afegir-hi en cap moment aigua. Quan estigui tot ben triturat, afegir-hi la polpa de cireres, l'oli d'oliva i el vinagre de xerès. Posar sal i pebre al gust i mantenir-ho fred a la nevera.Per l'esqueixat de formatge, esqueixar amb la mà el formatge i reservar-ho a la nevera.
Per l'oli d'alfàbrega:
escaldar les fulles d'alfàbrega amb aigua calenta, desprès refredar-les amb aigua freda amb gel, assecar-les, afegir-hi l'oli i triturar-ho amb un túrmix.Al fons d'un plat posar el gaspatxo, 4 festucs, una mica d'oli d'alfàbrega i en un costat l'esqueixat de formatge.