dimecres, 22 de setembre de 2010

Zwetschgendatschi (Pastís de prunes)


Ingredients
per a la massa:
150 g de quark (formatge fresc)
6 cullerades soperes d’oli de gira-sol
300 g de farina
Pell de llimona ratllada
½ paquet de llevat
1 ou
80 g de sucre
Un pessic de sal

per posar sobre de la massa:
2 kg de prunes vermelles en forma de pereta.
50 g de sucre
½ culleradeta de canyella
80 g d'ametlles tallades en làmines

Preparació:
Barrejeu el quark (formatge fresc) amb l’oli i la pell de llimona. Afegiu-hi l’ou sencer, el sucre i el polsim de sal, i barrejeu-ho tot junt, incorporareu seguidament la farina amb el llevat.
Treballeu tots els ingredients amb un aparell d’amassar fins que tots ells estiguin ben lligats. Una vegada lligat, empolveu una mica el marbre amb farina i poseu-hi la massa al damunt; continueu treballant amb les mans fins obtenir una massa homogènia i que és pugui desenganxar.
Engreixeu l'assafata del forn amb margarina o oli de gira-sol, empolveu-ho amb una mica de farina de galeta i esteneu la massa de forma homogènia.
Obriu les prunes per la meitat a lo llarg, treieu-li els pinyols, i feu un petit tall en els dos extrems per que quedi en forma de ventall. Col·loqueu-les de forma ordenada damunt de la massa. Barrejeu el sucre amb la canyella i empolveu-ho al damunt de les prunes.
Coeu –ho al forn, prèviament escalfat a 180 graus durant 35 minuts.