dimecres, 22 de setembre de 2010

Risotto amb bolets

Ingredients per a 4 persones:
400 g d’arròs
300 g de bolets de temporada. (camagrocs, rossinyols, trompetes de la mort, carreretes, etc.) 150 g de parmesà ratllat
1/2 l de brou de pollastre o vegetal
80 ml de vi blanc sec
1 ceba picada
2 dents d’all
2 cullerades d’oli d’oliva
50 g de mantega



Preparació:
Escalfeu el brou en una pot, i manteniu-lo calent al costat de l'olla on preparareu l’arròs.
Escalfeu l’oli d’oliva en una cassola grossa, afegiu-hi la ceba tallada fina i deixeu-ho coure fins que estigui tova. Afegiu els alls tallats i quan ja estiguin una mica daurats, afegiu-hi els bolets i una mica de sal. Saltejeu-ho tot junt durant uns 5 minuts, afegiu el vi blanc i deixeu reduir a la meitat.
Afegiu llavors l’arròs, remeneu-ho 1 o 2 minuts i aneu incorporant 125 ml de brou calent a la cassola fins que s’absorbeixi. Contineu desprès afegint 125 ml de brou sense deixar de remenar durant 20 o 25 minuts, fins que l’arròs estigui ben cremós.
Retireu l’arròs del foc i incorporeu-hi el formatge, la mantega i la sal, en el cas que fos necessari, i continueu remenant-ho fins que quedi tot ben lligat.