dimecres, 22 de setembre de 2010

Amanida de pera confitada, moixernons o camagrocs, nous, formatge i pernil

Ingredients per 4 persones:
2 peres conference (no toves)
150 g de nous pelades
100 g de moixernons o camagrocs
100 g de formatge blau
100 g de pernil ibèric
1 canonet de canyella
200 g de sucre una pell de taronja i una de llimona
1 l de vi negre
200 g de barreja d’enciams
3 cullerades d’oli d’oliva verge una cullerada de vinagre de sidra (poma)
Tomàquets xerry
Sal en escates
Preparació:
Coure les peres a foc lent amb el vi, el canonet de canyella i les pells de llimona i de taronja durant 40 minuts, fins que les pells estiguin tendres. Afegiu-hi el sucre i deixeu-ho coure durant 10 minuts més. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Saltejeu els bolets nets en una paella amb un rajolinet d’oli. Reserveu-ho. En un vol o una copa disposeu làmines fines de pera confitada, a sobre afegiu-hi un buquet d’enciams, i làmines de pernil ibèric, els bolets, les nous, engrunes de formatge blau i els tomàquets tallats a quarts. Amaniu amb l’oli d’oliva i el vinagre de sidra i acabeu-ho amb un polsim de sal en escates.