dimarts, 27 d’octubre de 2009

Panellets

Ingredients:
500 gr. d’ametlla ratllada
400 gr. de sucre refinat
100 gr. de patata bullida amb pell
1 ou ratlladura d’una llimona
1 pessic de sal
Amb aquesta massa podeu fer panellets del que vulgueu:
150g de pinyons,
150 g d’ametlla granet,
150 g de cirera,
1 bosseta de cirera confitada
100 g de codonyat artesà,
50 gr. de sucre cristall per arrebossar
50 g de taronja confitada
1 cullerada de cafè i 1 culleradeta de Nescafè,
més sucre lustre.

Preparació:
Bullir la patata amb pell, deixar-la refredar i fer-ne puré. Barrejar l’ametlla ratllada amb el sucre, la patata, l’ou, la ratlladura de llimona i la sal. Treballar-ho amb les mans fins que quedi una massa compacta. Deixar-ho reposar d'un dia per l’altre en un lloc fresc. Fer 4 o 5 parts de la pasta segons la varietat que es vulgui fer. Panellets de pinyons Fer petites boletes, passar per una clara d’ou batuda i cobrir-ho amb els pinyons. Es pinten amb el rovell de l'ou. Per a que els pinyons s’enganxin bé, s’ha de tenir les mans humides. Panellets d’ametlla Es dona a la pasta forma de mitges llunes, es cobreixen amb l’ametlla granet i es pinten amb rovell d’ou. Panellets de codonyat Amb una part de la massa formar una tira arrodonida, fer-hi pel centre una canal al llarg i posar-hi tiretes de codonyat, tapar-ho, tornant arrodonir la tira i tallar-la al biaix a trossos. Arrebossar els panellets amb sucre cristall. Panellets de taronja Trinxar finalment la taronja confitada i escorreguda i barrejar-ho amb una part de la massa. Fer un corró amb les mans, formar boles i arrebossar-les amb sucre. Panellets de cafè Desfer una culleradeta de pols de Nescafè amb una cullerada de cafè, barrejar-ho amb una part de la massa, fer boletes i passar-les per sucre lustre. Per que s’obrin és millor deixar-los reposar 1 hora abans de enfornar-los.