dimarts, 20 d’octubre del 2009

Supremes de lluç sobre coulis de pebrots escalivats

Ingredients:
6 supremes de lluç
vi blanc
oli d’oliva

Per el coulis de pebrot:
2 pebrots vermells escalivats
oli d’oliva
50 cl de crema de llet
Sal

Per la muselina d’alls:
3 grans d’all
250 cl oli d’oliva
1 ou sal i pebre
Preparació:
Escalivar els pebrots, pelar-los i triturar-los, afegir-hi l’oli, la crema de llet i la sal. Per fer la muselina, confiteu els alls sencers amb l’oli a foc baix, fins que quedin tous, retireu els alls, deixar refredar l’oli, picar els alls amb el morter, posar un pols de sal i el rovell d’ou, i afegir-hi l’oli poc a poc, muntant l’all i oli. Un cop muntat afegir la clara d’ou muntada a punt de neu. Salpebrar el peix i regar-ho amb una mica d’oli, coure-ho al forn a temperatura mitjana. A mitja cocció afegir el vi blanc. En 15 minuts ja està cuit. Un cop cuits, poseu els filets de gall sobre un llit de coulis de pebrots, i cobriu els filets amb la muselina d’all i gratineu-ho al forn uns 3 minuts. Aquesta recepta també queda molt bona amb filets de gall.