dijous, 19 de novembre del 2009

Pa de pessic de xocolata amb peres a l’oporto i crema d’espècies

Ingredients:Per el pa de pessic:
200 gr. de sucre
6 ous sencers
180 gr. de xocolata
150 gr. de mantega
90 gr. de farina
Per les peres:
6 peres conference
3/4 d'Oporto
1/4 d’aigua 1 clau
150 gr. de sucre
3 o 4 grans de café
1/2 branca de canyella

Per la crema:1 ou
1 rovell d’ou
1/2 litre de llet
100 gr. de sucre
40 gr. de maizena
2 claus
1/2 branca de canyella
Preparaciò del pa de pessic:
Batre els ous amb el sucre fins que quedi cremós, fondre la xocolata amb la mantega al microones i afegir-ho a la barreja anterior. Finalment abocar la farina i barrejar-ho suaument. Untar un motllo rectangular i pla amb mantega i farina, abocar la barreja i coure-ho al forn a 180 graus uns 20 minuts. Aquest pastis s’ha de deixar una mica cru, aixi que quan punxeu amb un ganivet surti una mica brut.
Per preparar les peres:

posar tots els ingredients junts al foc i coure-ho durant uns 45 minuts fins que les peres estiguin cuites. Treure les peres i deixar reduir el líquid fins que tingui consistència de xarop.
Per la crema:

posar la llet a bullir amb les espècies. A part s’ha de barrejar l’ou i el rovell, amb el sucre i la maizena. Quan bulli la llet, abocar-la sobre la barreja de sucre i d’ou i tornar tot al foc fins que espessegi sense deixar de remenar.
Per montar el plat

posar al fons una cullerada de crema, a sobre un troç de pastis, la pera dreta i regar-ho amb la reducció d’oporto.