dijous, 26 de novembre de 2009

Carxofes amb ous de guatlla


Ingredients:
12 carxofes mitjanes
suc de llimona
farina oli d’oliva suau
sal
12 ous de guatlla
50 gr. de pernil salat sucedani de caviar


Preparació:
Netejar les carxofes, treure les fulles més dures, tallar les puntes i treure el borrissol del seu interior. Submergir les carxofes en un bol amb aigua i llimona. Retirar-les i escorrer-les. Enfarinar-les i fregir-les en abundant oli. Una vegada fregides, deixar-les escorrer sobre un paper absorbent. Tallar el pernil a dauets petits i farcir els cors de les carxofes. Per obrir els ous de guatlla, trencar-los amb cura i pessigar la closca foradant-la, i desprès fregir-los en una paella amb oli calent, fent petits ous ferrats. Distribuir els ous damunt de les carxofes i guarnir-ho amb el caviar. Colocar-les sobre un plat amb fulles de rúcula i grans de magrana.