dijous, 3 de desembre de 2009

Sopa de peix amb mandonguilles de gamba


Ingredients per la sopa:
1 cap de rap
1 cap de lluç
1 ceba
1 porro
1 pastanaga
3 tomàquets
3 grans d’all oli d’oliva
1 copeta de brandy
1 copeta de vi blanc
julivert picat
½ ceba
1 cullerada de farina de galeta sal
1 polsim de canyella
1 gra d’all

Preparació:
Pelar les gambes i separar el cap de les cues. Reservar les cues per fer les mandonguilles. Trossejar les verdures junt amb els 2 grans d’all picats. Posar oli en una olla, i sofregir les verdures junt amb els caps de les gambes i xafar-los. Afegir el tomàquet trossejat, el brandy i el vi. Llovorens sofregir-ho una mica amb els caps de peix. Remenar-ho, afegir 2 ½ l. d’aigua junt amb la sal i la fulla de llorer, i deixar-ho bullir 45 minuts. Triturar el caldo de peix i passar la sopa per un colador de malla fina. Per fer les mandonguilles,
tallar les cues de gamba molt petitones, posar-les en un bol, afegir un ou, el julivert picat, la ceba, l’all, la farina de galeta, la sal i la canyella. Amassar bé tots els ingredients, fer boletes del tamany d’una avellana sense pelar, enfarinar-les i fregir-les amb oli. Reservar-ho sobre un paper de cuina absorbent. Posar la crema de peix al foc, afegir-hi les mandonguilles de gamba i escalfar-ho uns minuts abans de servir.